Piros passz, piros parti

Piros passz, piros parti

A második bemondás az ulti kártyajátékban a piros passz, parti. Elég gyakran előforduló licit. Általában az összes játék során előforduló licit, még ha nem is ez az igazi, inkább csupán jobb lapokat várunk a talonozás során. Amennyiben mégis ezt fogjuk játszani, úgy kettő egységnyit nyerünk győzelem esetén. Az ász és a tízes lapokat kell gyűjteni, ezek egyenként 10-10 pontot érnek. Az utolsó ütés elvitele ér még tíz pontot.

A 40 és 20 jelentéseket itt is az első lap dobásakor kell mondani. Általában kényszerből licitálom ezt, hiszen, ha erősebb lapom volna akkor azt mondanám be. Játszható gyenge piros ulti és piros négy ász esetén – tartok a bukott ultival járó vereségtől. A bukott ulti pedig ugye duplán fizetendő. Többször előfordul, hogy legyen esélyem a parti nyeréséhez valamely egyszínű lapokat talonba le kell tenni és ebből a színből nem marad a kezemben. Ezt persze ellenfeleim is tudják. Így a talonba tett lapokra gyakran rabolnak, mégha a sima partit el is engedték. Ha más licitálja ezt és van egy gyenge, könnyen bukható ultim, úgy én is fel szoktam venni a talont. Ha van egy 40 vagy legalább egy 20 jelentésem vagy esetleg egy esélyes piros ulti kezemben, akkor érdemes játszani ezt a licitet és megpróbálni a csendes ultit megnyerni.

Piros passz, passz 2
Piros passz, passz 2

A fenti leosztás alkalmas arra, hogy csendes ultit próbálj nyerni, de nem érdemes a piros ultit licitálni, hiszen ezekkel a lapokkal könnyen bukhatónak látszik. Tök király vagy felső indulással javaslom a a játékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .