Ulti stratégia

Ulti stratégia

Kedves rablóulti kedvelő, érdeklődő, a következő az oldalakon ulti stratégia tippeket, ulti tanácsok fogok adni az ulti játék közben mit s hogyan érdemes játszanod. Akár a játék bemondója, licitálója vagy, akár pedig az egyik védőjátékos.

Szó lesz az egyszerű színjáték menetéről, a 3 lapos ultiról, annak esélyeiről.  A szinte lehetetlen, de igaz 2 lapos 20-100 ulti megvalósíthatóságáról. A betli játékban mit kell hívni védőként és mit kell dobni licitálóként. A 40-100 és 20-100 játékokban mit mikor kell kenni és mikor mivel kell ütni. A durchmars játékot hogyan kell megnyerni és hogyan lehet elbuktatni. Mikor kell felvenni a talont – talán ez a legfontosabb – és ha már felvetted mit licitálj vagy ha nem vetted fel úgy, mikor és miért kell mégis megtenned.  Mit és milyen esetben érdemes megkontráznod, rekontra esetén mik a teendők. Mindaz amit itt leírok Neked – az ulti tanácsok – egyébként kizárólag egy útmutató az ulti játék során. De akkor és ott a Te feladatod, hogy helyesen dönts. Persze én is hibázok, mintahogyan mindenki más, és leginkább információk hiányában teszem azt. Leginkább amikor nem látom a talont és kettő egyenlő erősségű lap közül kell választanom, ilyenkor persze, hogy olykor rosszul döntök, hívok, kenek. Nem az a cél, hogy robotként játsz, hanem, hogy a saját stílusodban, a szabályok betartásával Te légy a legjobb, vagy legalább kevesebbet ronts, mint az ellenfeleid.

Sorrendben

Hogy melyik bemondást (licitet) hogyan érdemes játszanod bővebben, sorrendben:

Adus játékok

-Passz, parti tanácsok itt találhatóak

-Piros passz, piros parti részletesen itt

-40-100, Piros 40-100 játék taktikáról   itt olvashatsz

-20-100, Piros 20-100 játék   itt olvasható

-Négy ász, Piros négy ász-ról  itt tudhatsz meg többet

-Ulti az ulti bemondásról itt 

-Piros ulti a piros ultiról bővebben itt

-Durchmars, Terített durchmars (aduszínes) ezekről a licitekről itt

Adu nélküli licitek

-Betli, Rebetli (piros betli), Terített betli játékokról itt

-Durchmars, Redurchmars (piros durchmars), Teritett durchmars bemondásokról pedig itt

ulti strategia háromlapos tök 40-100 ulti

Ulti stratégia:háromlapos tök 40-100 ulti

A fenti képen egy háromlapos tök 40-100 ulti lapjai láthatóak. Persze a 40-100 nem került bemondásra, csendben lett meg. Az kellett a sikerhez, hogy a makk színű lapok 2-2 elosztásban legyen a védőknél és hogy a tök színűek pedig 3-2 elosztásban és az első védőnél legyen az adu tízes. A tök tízes és a tök ász a negyedik makk hívással lettek kihajtva.