Durchmars, redurchmars, terített durchmars

A színnélküli durchmars licitek a betlihez hasonlóan szinten adumentesek. A lapok erősorrendje: ász, király, felső, alsó, X, IX, VIII, VII.

A bemondás hivatalos nevei: színnélküli durchmars, színnélküli redurchmars , terített színnélküli durchmars. Nem igazán tudom miért kapta ezt az elnevezést, hiszen a hívott színű lapot kell dobnod, ha van ilyened, ha nincs úgy bármely lapot teheted. Adu viszont valóban nincs, emiatt nem is tudsz adu színű lapot dobni, ha elfogyott a hívott színű lap a kezedből.

Az adumentes durchmars nem kombinálható játék. Amennyiben kombinált durchmarsot szeretnél licitálni, úgy figyelj arra, hogy akkor a lapok erősorrendje változik ász, tízes, király,felső, … -re.

Az adus durchmars bemondáshoz hasonlóan próbáld az erős lapjaid hívásával, azok variálásával összezavarni ellenfeleid, a védőket. Ha nem te vagy a licittevő, úgy koncentrálj azokra a lapjaidra amelyek elég erősek lehetnek a bemondás buktatásához. Figyeld védőtársad dobott lapjait, valószínűleg neki is van elképzelése a durchmars „megfogásáról” és azokból lapokból kikövetkeztethető, hogy ő milyen színű lapokat tartogat.

Sportfogadás

A durchmars licit alapvetően nem adus, azaz a lapok erősorrendje a betlihez hasonlóan: ász, király, felső, alsó, X, IX, VIII, VII.

zöld színű lapok

Durchmars

Ezt a bemondást két esetben szoktam licitálni. Ha van egy piros ulti, esetleg piros betli a kezemben és várom, hogy ellenfelem egy 40-100 ulti bemondás után nekem hiányzó lapot tegyen a talonba. Vagy valóban durchmars lapom van, de kétséges a lapok eloszlása, elosztása miatt a bemondás sikere. A képen egy bukható durchmars, amennyiben az egyik ellenfélnél van a 3 piros lap.

durchmars

Redurchmars

Amennyiben ezt licitálom, akkor csupán egy lapon vagy egy lap elosztásán múlik a siker. De az ezt megelőző licitek alapján van reális esélye annak, hogy elbukjon, mégha igen csekély is. Legutóbb – versenyen – amikor ezt a licitet tettem, ellenfelem ulti licitje után, azon múlott, hogy valamelyik védőnél egy kézben van -e mind a négy maradék makk színű lap. Egyébként nem volt és nyertem. De kb ilyen apró lapeloszlások határozzák meg, hogy nyered vagy bukod a licitet.

redurchmars

Terített durchmars

Terített színnélküli – adumentes durchmarsot kizárólag akkor licitálok, amikor biztos a siker. Amennyiben egyik ellenfelem sem licitált olyat, ami arra utalna vagy amiből látnám esélyét annak, hogy nem tuti a bemondásom sikere, úgy inkább a redurchmars licitet választom. Ugyanis, ha a terített durchmars bukik, úgy valószínűleg kontrával bukik, ami sokba kerül.

terített durchmars